Tonny´s Rejser

Østrig Saalbach - Hinterglemm

1. - 9. Juli

Pris 8395,00 kr.1 dag

Efter opsamling kører vi ned gennem Jylland med en pause undervejs, hvor vi hygger os med de medbragte rundstykker og kaffe. Efter vi har passeret grænsen går turen gennem Nordtyskland forbi Hamborg, Hannover og videre mod sydøst gennem det gamle DDR til aftensmad og overnatning i Halle.


2.dag

Efter morgenmad er vi klar til at fortsætte vores tur mod syd, Nürnberg og München. Vi kommer inden længe til at skimte alperne i horisonten og efter et par passende pauser krydser vi grænsen til Østrig over det lille bjergpas ”Steinpass”.                                                                                                                                    Østrig er i dag et af Europas mindre lande, men har jo en glorværdig fortid som et meget meget større kejserrige fra middelalderen og frem til slutningen af første verdenskrig, hvor det blev republik i 1918. Landet har virkelig meget at byde os turister, ikke mindst den smukke natur, hyggelige byer og gemytlige indbyggere.                                                                                                                                                           

Vi kører via Lofer og Saalfelden til Pinzgau området ind i Saalbachdalen til vores hotel Gasthaus Unterwirt i selve Saalbach. Vi bor meget centralt i byen og skal bo her de næste 6 nætter.


3.dag

I dag tager vi stille og roligt hul på eventyret. Efter en god nats søvn, starter vi med en lille hyggelig tur ud til enden af ”vores” egen dal. Vi kører så langt vi kan og resten af turen til Lindlingalm skal vi køre i et lille traktortog.  Lindlingalm er et bjerggasthaus, hvor det er muligt at købe sig en lille forfriskning eller lidt at spise og ellers nyde den smukke østrigske natur. Vi skal også en tur over ”Golden gate” – en 200 m lang bro som skal føre os op på europas højestbeliggende ”Baumzipfelweg”. En 1 km´s vandring oppe i trækronerne.  Efter et par hyggelige timer her går turen tilbage til saalbach og vores hotel.


4.dag

I dag går turen mere ud ”på de vilde vover”. Vi starter med at køre nordpå mod Saalfelden og så følger vi ruten forbi ”Steinerner meer” (stenhavet), som refererer til den massive bjergmur som vi følger på turen ud forbi byerne Maria Alm, Dienten, Mühlbach til Bishofhofen. derefter videre gennem Pinzgau til byen St. Johan i Pongau, hvor vi skal besøge den berømte Liechtensteinklamm. Liechtensteinklamm er en af Østrigs største seværdigheder og blev sidste år kåret som den 9 største på seværdighedslisten. Det er et fantastisk naturfænomen og går for at være Østrigs længste af sin art. Turen er ca. 1 km ind i og den bliver smallere og smallere, jo længere man kommer ind. Efter ophold her går turen igen tilbage til Saalbach, gennem det dejlige Østrigste landsskab, til vores hotel.


5.dag

I dag bliver endnu en ikke så lang, men meget hyggelig udflugt. Vi kører den lille tur ned til vores lokale storby Zell am see. Denne dejlige lille by ligger skønt ved sin egen sø. Her findes flere fine forretninger bl.a indenfor typiske østrigste souveniers og hyggelige restauranter. Vi sejler en tur på den lille sø inden der bliver ”fri leg” til at købe en frokost og nyde den dejlige by. Senere vil vi runde selve søen og køre tilbage til Saalback

 

6.dag

I dag skal vi virkelig opleve Østrig i højden. Turen går mod Tauernområdet, hvor de højeste tinder i landet findes bl.a Østrigs højeste bjerg Grossglockner på 3798 m. Vi skal en tur ud på ”Lärchwand Schrägaufzug”, en meget speciel elevator, oprindelig lavet til at sende materiale og lastbiler op til arbejdet med den imponerende staumur ved Mooserboden søerne. En betagende tur, som også tager os med gamle postbusser op i en højde af omkring 2000 m. Her, tæt på himmelen, holder vi en pause for at nyde det fantastiske landskab og udsigten. Måske kan der også nydes en lille frokost evt. i det fri og hvis nogen skulle få lyst til en lille gåtur er det da også muligt. Senere køres der tilbage til vores egen bus og vi lister hjemad efter en fantastisk tur til ”Østrigs tag”.


7.dag

Fridag. Her kan man sove lidt længe, nyde morgenmaden. Der er også mulighed for at tage svævebanen en tur, eller et spil minigolf. Vi lader op til køreturen tilbage til Danmark og vi mødes til vores sidste middag i Østrig på denne tur.


8.dag

Efter vi har spist morgenmad og pakket bussen er vi klar til at forlade det dejlige land Østrig, efter nogle fantastiske dage. Vi kører tilbage mod Tyskland, igen over ”Steinpass”. Vi passerer igen München, Nürnberg og denne gang vil vi tage den ”slagne” rute gennem det gamle vesttyskland, forbi Würtzburg og op mod Midttyskland hvor vi overnatter denne sidste nat.


9.dag

Efter tidlig morgenmad går turen videre nordpå, med diverse pauser, forbi Kassel, Hannover, Hamborg, videre til Fleggaard ved grænsen, hvor vi tager en lille handelspause. Derefter går turen det sidste stykke gennem Jylland til de forskellige aflæssesteder, efter en forhåbentlig begivenhedsrig tur til Østrig.


Prisen for turen er inkl.:

Bus, guide, hotel med ½ pension, bidrag til RGF, traktortog, tur på Golden gate, shuttlebus, elevator, Sejltur, Entre til Liechtensteinklamm kaffe, rundstykker.

Evt. øvrige entreer er ikke inkl.

 

Husk: Vigtig medicin og pas, sygesikringbevis, rejseforsikring, badetøj

Eneværelsestillæg kr. 1000 kr.

Man kan med fordel pakke en overnatningstaske.

 

Sidste tilmelding senest 1. maj til første tur og 1.juni til anden tur 2023 til

Tonnys Rejser tlf. 40 72 68 01

Depositum er 2.000.00 kr. ved tilmelding

Restbeløbet senest 1. juni/1. juli 2023

Husk navn ved betaling.

Betalinger til Sparekassen Kronjylland. Regnr. 9324 Kontonr. 0002916789

Nyeste kommentarer

03.12 | 20:57

Hej Ellen. Det kan du godt men er det 2 mere end dem du meldte til i gå...

02.12 | 05:04

Vil høre om det jeg kan nå at melde 2 personer med på Flensborg turen ...

24.10 | 07:36

Undskyld skrivefejl i dato, det er den 23/11, og vi vil gerne på- og afsti...

23.10 | 11:06

Hej Kirsten. Vi har ikke indkøbstur den 22/11. men den 23/11. jeg sk...